Antroposofische zorg

Antroposofie ziet gezondheid als een evenwicht tussen lichaam en ziel; in harmonie met de wereld om ons heen en met onze individualiteit. Bij ziekte is dit evenwicht verstoord en de antroposofisch arts probeert uit te vinden waar en waarom die balans is verstoord. Om een nieuw evenwicht te vinden is de behandeling gericht op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen, zodat je er ook werkelijk "beter" uit te voorschijn kan komen.


De antroposofische geneesmiddelen zijn van natuurlijke herkomst en veroorzaken zelden bijwerkingen. Ze onderdrukken geen symptomen en moeten even de tijd krijgen om hun werking te laten zien. Als dat lukt helpen ze je om je na een ziekte werkelijk “beter” te voelen. De geneesmiddelen kunnen naast reguliere geneesmiddelen gebruikt worden. Het is ook mogelijk dat ik (tevens) een ondersteunende therapie aanraad.


De geneesmiddelen moeten eerst zelf betaald worden en kunnen bij enkele verzekeringen gedeclareerd worden via het aanvullend pakket. Voor de kosten van het consult krijgt u een rekening die u eerst zelf betaalt (per pin aan het eind van het consult) en die u eveneens via uw aanvullend pakket (gedeeltelijk) vergoed kan krijgen. Ik raad u aan uw verzekeringsvoorwaarden te raadplegen.